Jenny rekommenderar distansstudier hos Samarkand2015

(Från nyhetsarkiv 2018)
Efter tio år i restaurangbranschen ville Jenny Gustafsson från Söderbärke byta inriktning. Tack vare de fina möjligheter som finns med distansstudier hos Samarkand2015:s HögskoleCentrum är hon nu i full färd att utbilda sig till sjuksköterska. 

-      Jag drev restaurang Akropolis i tio år tillsammans med min sambo. När jag skulle börja studera såg jag mig omkring efter möjligheter att göra det på distans eftersom jag har småbarn där hemma. Nu är jag inne på tredje terminen på sjuksköterskeutbildningen och tycker att det fungerar jättebra.

Jenny pendlar till högskolan i Falun i snitt en dag i veckan. Övriga fyra vardagar sitter hon på HögskoleCentrum och bedriver sina studier medan sonen är på dagis. Att inte behöva åka till högskolan spar henne två timmar pendling. Denna tid kan hon lägga på studierna istället.  
 
-       Jag kan verkligen rekommendera detta, säger Jenny, som redan funderar på att fortsätta för att bli specialistsjuksköterska men exakt vilken inriktning har hon inte bestämt ännu.
 
Janna Johansson Periera som är samordnare för HögskoleCentrum berättar att det i dagsläget är 270 inskrivna på olika utbildningar.
 
-        Vi erbjuder fina lokaler och bra teknisk utrustning som gör det lättare för alla att studera. Till exempel om man har småbarn där hemma så erbjuder vi en lugn plats att studera, berättar Janna.
 
-        Hos oss kan man låna ett arbetsrum utrustat med dator, webbkamera och headset. Vi har även tysta rum och rum avsatta för grupparbeten. I alla våra lokaler finns bra internetuppkoppling, gratis, fortsätter Janna.
 
 
Till HögskoleCentrum kommer inte bara de som studerar på distans. Även många från Smedjebacken och Ludvika med omnejd som tycker att det är lite långt att åka till sin högskola eller universitet för att plugga eller kanske för att skriva en tenta kan komma och göra den hos Högskolecentrum istället.
 
-        Just möjligheten att skriva tentamen hos oss är något jag vill trycka lite extra på, så om någon i trakten vill slippa åka många mil bara för att skriva en tenta är det bara att höra av sig till oss i god tid så berättar vi hur det går till, förklarar Janna.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter