Åsa på Samarkand2015 är nominerad till årets integrationspris

(Nyhetsarkiv 2018)
Integrationspriset delas ut till den person, organisation eller förening som gjort en insats för ökad integration i kommunen. Insatsen ska främja samarbete och bidra till möten mellan människor med olika etnisk bakgrund.
På FN-dagen, den 24 oktober, delas priset ut. En av de nominerade är Åsa Andersson på Samarkand2015.

- Det känns jättekul att vara nominerad till detta fina pris. Jag hade ingen aning om det förrän jag läste det i tidningen och jag har ingen aning om vem som nominerat mig, säger en glad Åsa Andersson som just avslutat en matlagningsaktivitet tillsammans med tolv kvinnor från nästan lika många olika länder. Hon hade nämligen samlat ihop detta gäng för att tillreda mat inför firandet av FN-dagen på Folkets Hus, där integrationspriset delas ut.
 
Hos Samarkand2015 är Åsa Andersson bland annat ansvarig för ”Medflyttarservice” som på olika vis hjälper medflyttande partners till personer som rekryterats till jobb i Ludvika och Smedjebacken.
 
- Jätteroligt att Åsa är nominerad. Hon arbetar på bred front med framförallt våra medflyttare där fokus är arbete, språk och att ge personerna ett socialt sammanhang, det är integration. Under åren har hon bidragit till att vi på detta sätt säkrat bra kompetens till Ludvika/Smedjebacken och att våra medflyttare får en positiv upplevelse och bild av livet i våra kommuner säger Lars Lindblom, VD på Samarkand2015.
 
Förutom utdelningen av årets integrationspris händer det många andra intressanta saker på FN-dagen i Folkets Hus. Bland annat står en rad föreläsare på programmet och Caroline af Ugglas ska hålla en workshop. Här kan du läsa hela programmet

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter