Samarkands Hållbarhetspris till Återvinningsbutiken

I nomineringen till Hållbarhetspriset 2019 står att läsa:
"Företaget har sedan start utvecklats från att vara en loppmarknad till att tillvarata produkter vid Björnhyttans sopstation samt förädla "sopor" till nya produkter."
Detta håller juryn, Samarkands Hållbarhetsgrupp, med om och var eniga om att 2018-års Hållbarhetspris går till Återvinningsbutiken i Ludvika. Prisutdelningen hölls i samband med Powerful Innovation Day, 27:e mars i år. 
 

Återvinningsbutiken är mer än en traditionell second handbutik. Det är ett så kallat social företag som drivs av en ekonomisk förening. Företaget vänder sig till människor som står långt ifrån den ordinarie arbetsmarknaden och ger dem möjlighet att arbetsträna och komma ut i arbetslivet på sina egna villkor. Läs mer på Återvinningsbutikens hemsida.

Samarkand2015 näringslivspris inom miljö och hållbar utveckling, som det egentligen heter, består av 10.000 kronor och delades ut i samband med Powerful Innovation Day. Representanter från Återvinningsbutiken var Joel Söderberg och Stefan Hagström. Priset delades ut av Samarkands vd Lars Lindblom. 
Övriga nominerade var UF Teknik För Alla och Staffan Andersson och hans företag Power Transmission Consulting AB. 

Nominera till 2019-års pris

Vill du stimulera och belöna engagemang i hållbarhetsfrågor i Västerbergslagens näringsliv?  Då kan du nominera till 2019-års pris.

Priset delas i första hand ut till en person, företag eller sammanslutning i Västerbergslagen som tagit fram en ide som har en tydlig realiserbar potential eller som genom nytänkande och innovation i sitt företagande har brutit ny mark för regionens hållbarhetsarbete, med tyngdpunkt på de ekologiska, ekonomiska och sociala utmaningar som är strategiskt viktiga för företagens och invånarnas livsmiljö.

Priset, som delas ut årligen består dels av ett penningbelopp till vinnaren dels av diplom till de nominerade. Pristagaren utses av en jury bestående av Hållbarhetsnätverket, som representeras av kommunerna samt företag i regionen. Förslag till pristagare kan lämnas av vem som helst till ansvarig på Samarkand2015. 

Nominera en person, företag eller sammanslutning till Hållbarhetspriset 2019, via mail till: petra.holmlund@samarkand2015.com
Beskriv varför ditt förslag ska vinna.
Senast den 24 maj vill vi ha ditt förslag.  
 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter