Förbättra kompetensen!

(Publicerat september 2019)
Arbetsmarknaden utvecklas ständigt och vi som arbetar måste hänga med i utvecklingen. I en värld som förändras allt snabbare kan kompetensutveckling vara nyckeln för att lyckas i arbetslivet. Alla måste vi ständigt lära oss nya saker för att fortsätta vara attraktiva på arbetsmarknaden. Vad skulle du vilja lära dig för nya saker? Vad du än vill förkovra dig i finns möjlighet att nyttja våra lokaler.

Idag finns det många möjligheter att vidareutbilda sig online, gå kurser på universitet eller på utbildningsföretag. Många väljer att sitta på Samarkands HögskoleCentrum när de pluggar på distans.
Här är några exempel på olika utbildningsformer för att förbättra kompetensen:

Distansutbildning på universitet
På högskolor och universitet kan man studera fristående kurser eller hela utbildningsprogram. Det går också att utforma sin egen utbildning. Man kan läsa på heltid, halvfart eller kvartsfart, i klassrum eller på distans. Möjligheterna är många! På Studera.nu finns alla distanskurser på universitetsnivå. Om det finns platser kvar går det att anmäla sig ända fram till höstterminen startar. Annars öppnar anmälan till vårterminen den 16 september 2019.

Yrkesutbildningar
YH-utbildningar finns inom många olika branscher och över hela landet. Yrkeshögskolan är eftergymnasial, kombinerar teori med praktik och genomförs i nära samarbete med arbetslivet. Utbildningarna ska matcha arbetslivets behov.  På Yrkeshögskolan.se hittar du utbildningar som har restplatser och tar emot sena anmälningar.

Massive Open Online Courses (MOOCs)
MOOCs är storskaliga nätbaserade kurser. Många av världens ledande universitet erbjuder MOOC:s inom en mängd olika ämnesområden som ett sätt att bjuda in allmänheten till att ta del av den kunskap, utbildning och forskning som finns på universiteten. Många universitet samverkar också i detta arbete och erbjuder sina MOOC:s från gemensamma utbildningsplattformar. Till exempel erbjuder KTH sina MOOC:s på edX.org, en av de största utbildningsplattformarna, där du också kan ta kurser från t.ex Harvard eller MIT.

Folkhögskola
Folkhögskolan vänder sig till vuxna och är öppen för alla. Kurser på folkhögskolan ges inom en mängd olika ämnen. På folkhogskola.nu kan man samlat se alla folkhögskolors kurser.

Privata utbildningsanordnare
Det finns massor av privata utbildningsanordnare med kurser inom en mängd områden. Några exempel på olika kurser hittar du på Utbildning.se som sammanställer utbildningar från 300 olika utbildningsanordnare, eller på Linked In Learning 
där man för en månadskostnad får tillgång till 13000 instruktörledda kurser online.
 
Oavsett vad du väljer att studera - hos oss kan du låna ett arbetsrum utrustat med dator, webbkamera och headset. Vi har även tysta rum, och rum avsatta för grupparbeten. I alla våra lokaler finns fri internetuppkoppling.

 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter