SlaktarStina vinner Samarkands hållbarhetspris

En positiv kraft i vårt lokalsamhälle och ett bidrag till en hoppfull framtid för kommande generationer - det tillsammans med ett brinnande engagemang och hårt arbete med hållbart lantbruk gör Kristina Forsberg, SlaktarStina, till en vinnare av Samarkands hållbarhetspris 2020.

Hållbarhetspriset, eller rättare sagt Samarkands näringslivspris inom Miljö och Hållbar Utveckling, syftar till att stimulera och belöna engagemang i hållbarhetsfrågor inom Västerbergslagens näringsliv.

Priset består av ett diplom och 10.000 kronor. Tyngdpunkten för att få priset bör ligga på de ekologiska, ekonomiska och sociala utmaningar som är strategiskt viktiga för företagens och invånarnas livsmiljö.

Jury är ”Hållbarhetsnätverket”, som består av representanter från Ludvika och Smedjebackens kommuner samt företag från regionen.

-  Men oj, det var verkligen roligt, sade Kristina Forsberg glatt när hon fick beskedet.

Priset delades ut av Lars Lindblom i samband med Samarkands kretsmöte den 18 september. Medverkande, via länk, var representanter från Samarkands ägare och medlemmar.

Juryns motivering är:
Kristina Forsberg (Slaktar-Stina) i Kullen, Grangärde prisas för sitt brinnande engagemang, för de lokala satsningarna, för det naturliga livet för djur, natur och människa och för att maten som produceras kommer till glädje för de som bor i bygden.
Hållbarhet och det cirkulära kretsloppet är i fokus. Den egna önskan, om att vara en positiv kraft i vårt lokalsamhälle och bidra till en hoppfull framtid för kommande generationer, anser vi att Kristina uppfyller.


 


Läs mer om Kristina Forsberg, SlaktarStina,
och hennes verksamhet i Kullen på hemsidan:
www.slaktarnsgård.se
 


Eftersom mötet hölls
via Teams bjuder vi på
en annorlunda publikbild.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter