Många vill starta eget företag – en effekt av pandemin
”Rena rama Gnosjöandan i vår bygd”
 

NyföretagarCentrum som numer är lokaliserat till Samarkand har bråda dagar. Sedan april är verksamheten certifierad och för att hinna serva och hjälpa alla drivna människor som vill starta eget företag i Ludvika eller Smedjebacken har Nyföretagarcentrum utökat med två nya diplomerade rådgivare varav en också fungerar som verksamhetsledare. 

Jeanet van Dam har drivit företag sedan många år tillbaka inom såväl mindre företag som stora bolag och har lång erfarenhet som konsult. Sedan april är hon verksamhetsledare på  NyföretagarCentrum. Hon berättar att efterfrågan på rådgivning ökat markant senaste tiden, en effekt av pandemin.
 
- Det är rena rama Gnosjöandan i vår bygd och det känns härligt att folk har framtidstro och vågar satsa på eget företag. De flesta som kommer till oss har väl genomtänkta och bra idéer och jag är övertygad om att verksamheterna kommer att bli lönsamma både för företagaren och för bygden, säger Jeanet van Dam.
 
För att klara det ökade trycket på NyföretagarCentrum har man utökat med ytterligare en diplomerad rådgivare, Anna Branzell, som även hon har lång erfarenhet från eget företagande samt ett stort lokalt nätverk.
Vidare är verksamheten certifierad enligt Nyföretagarcentrum Sveriges kvalitetskrav vilket innebär att centralorganisationens kvalitetsrevisorer kontinuerligt granskar och följer upp att vårt lokala NyföretagarCentrums arbete.
 
Den personliga rådgivningen på NyföretagarCentrum är alltid kostnadsfri, objektiv och konfidentiell. Verksamheten drivs hos Samarkand som även har den administrativa rollen, men i och med den rådande pandemin sker de allra flesta rådgivningarna via digitala möten.
 
- Vi anpassar oss givetvis efter de råd och riktlinjer som finns gällande smittskydd, och det fungerar väldigt bra med möten via digitala verktyg. Om vi behöver träffas har vi tillgång till stora mötesrum så även det går att göra på ett säkert sätt, säger Jeanet van Dam. 
 
Livet efter pandemin är ett uttryck som ofta hörts senaste tiden. Både Anna och Jeanet är övertygade om att det under närmaste åren kommer att märkas många positiva effekter för företagare i flera olika branscher. Med kloka satsningar, genomarbetade affärsplaner och god rådgivning från erfarna coacher finns all anledning till positiv framtidstro.
 
 
För mer information
 
Jeanet van Dam, Verksamhetsansvarig och diplomerad rådgivare i Nyföretagarcentrum Ludvika – Smedjebacken.
E-post: jeanet.van.dam@nyforetagarcentrum.se
Tel: 0793393402
 
Lars Lindblom, vd Samarkand2015 samt ordförande i Nyföretagarcentrum Ludvika-Smedjebacken
E-post: lars.lindblom@samarkand2015.com
Tel:  0240-86040
 
Läs mer om NyföretagarCentrum Ludvika-Smedjebacken
 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter