Öppet hus vid Krafttanken och städdag i Kasttjärnsparken

Earth Week, 16-22 maj, är en vecka då kommunen tillsammans med föreningar, företag och kommunala bolag kraftsamlar för miljöns skull. Givetvis är Samarkand med och bidrar med aktiviteter.


Hela programmet kan du läsa här.

Nedan är Samarkands programpunkter: 

Öppet hus vid Krafttanken
På onsdagen den 18 maj arrangerar Samarkand en visning och invändig guidning av Krafttanken. Krafttanken är själva "skalet" från bygget av världens största transformator. Men den är inte bara en symbol för världens energistad nummer ett, utan innehåller också ett energilager som under en tid ska förse samhällskritiska funktioner med el vid en eventuell kris samt starta upp det lokala vattenkraftverket för att skapa en så kallad ödrift. Projektledare för ödriften finns på plas för att svara på frågor. 
Tid: 16-18
Plats: Krafttanken i Sockenstugeparken

Städdag i Kasttjärnsparken
På torsdagen den 19 maj arrangerar Samarkand och Ludvika ridklubb städning av Kasttjärnsparken. Medlemmar ridklubben gör en god sak och hjälps åt att städa i parken. Vill du hjälpa till är du givetvis varmt välkommen! 
Tid: 17-18.30
Plats: Kasttjärnsparken

Samarkands hållbarhetspris
Nominera kandidater till Samarkands Hållbarhetspris som har syfte att stimulera och belöna engagemang i hållbarhetsfrågor inom Västerbergslagens näringsliv.
Priset är 10.000 kronor och ges till en person, företag eller sammanslutning i Västerbergslagen som tagit fram en idé som är tydligt realiserbar eller som genom nytänkande och innovation i sitt företagande har brutit ny mark för regionens hållbarhetsarbete.
Tyngdpunkten för att få priset bör ligga på de ekologiska, ekonomiska och sociala utmaningar som är strategiskt viktiga för företagens och invånarnas livsmiljö.
Priset delas ut på något av Samarkands evenemang under hösten/vintern 2022. Mer om priset och om hur du nominerar kandidater kan du läsa här.

 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter