Samarkands HögskoleCentrum i pilotprojekt för ny utbildningsform på KTH 

KTH vill veta hur de kan bli bättre på att rekrytera studenter i hela landet och om det går att erbjuda en helt digital utbildning med en bra social studiemiljö. Därför har man startat ett nytt pilotprojekt tillsammans med NITUS, ett nätverk för kommunala lärcentra. Samarkand HögskoleCentrum är ett av de utvalda lärcentran för detta pilotprojekt.

Flera lärare från KTH medverkar i pilotprojektet och de är indelade i tre arbetsgrupper.
Ev av arbetsgrupperna samlar studerande från olika lärcentra som följer en digital kurs. I Ludvika erbjuds därmed, i höst, en trepoängskurs i Hållbar utveckling för problemlösare. 

De övriga två grupperna i pilotprojektet ska fokusera på att erbjuda digitala KTH-kurser som använder lokala infrastrukturer samt ett digitalt tekniskt basår på lärcentra. 

– Under pandemin utökade vi våra digitala och hybrida kurserbjudande, men mellan budskapen "kom till campus" eller "sitt hemma framför din dator" saknar vi i dag ett erbjudande om att plugga på KTH helt digitalt men samtidigt ha hands-on-delen och en bra social studiemiljö med samarbete mellan studenter, som är grundstenarna för lärandet på KTH. I piloten undersöker vi de möjligheter och strukturella utmaningar en sådan modell innebär för oss, säger professor Nicole Kringos.

Läs mer om pilotprojektet hos KTH
 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter