Årets Hållbarhetspris tilldelas Spendrups

Hållbarhetspriset 2023 delades ut på Samarkands kretsmöte den 15 december. En glad Cecilia Lundin, koncernansvarig miljöchef på Spendrups fick ta emot priset av Samarkands vd Lars Lindblom.
Motiveringentill årets priset lyder: 
”För innovativa lösningar såsom återvinning av kolsyra samt nya pappersförpackningar i stället för plast och för ständiga förbättringar både kommersiellt och internt för ett mer hållbart företag."
 

Samarkand delar årligen ut Hållbarhetspriset, som egentligen heter Näringslivspriset inom Miljö och Hållbar Utveckling. Syftet är att stimulera och belöna engagemang i hållbarhetsfrågor inom Västerbergslagens näringsliv. Priset är 10.000 kronor.
 
I första hand ska priset delas ut till en person, företag eller sammanslutning i Västerbergslagen som tagit fram en idé som är tydligt realiserbar eller som genom nytänkande och innovation i sitt företagande har brutit ny mark för regionens hållbarhetsarbete.
 
Tyngdpunkten för att få priset bör ligga på de ekologiska, ekonomiska och sociala utmaningar som är strategiskt viktiga för företagens och invånarnas livsmiljö.
  
Jury är ”Hållbarhetsnätverket”, som består av representanter från Ludvika och Smedjebackens kommuner samt företag från regionen.

Läs mer om hållbarhetspriset
 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter